Anthony Fokkerweg 80, 1223 NG, Hilversum

Wij helpen u op weg naar en schone en gezonde mond
Maak een Afspraak

Your perfect smile is a click away!

Behandelplan

Mondhygiënisten (18)

Kennismaking
Om te beginnen willen wij ervoor zorgen dat u zich op uw gemak voelt bij ons in de stoel. De zorg voor de patiënt staat centraal. Het gaat ons naast kwaliteit ook om een persoonlijke benadering. Want een mooi en gezond gebit moet een heel leven mee gaan.

Het in kaart brengen van de mondgezondheid.
Dit is het onderzoek van uw mond en tandvlees. Er wordt gekeken naar het gebit in relatie tot uw algehele gezondheid. De mondhygiënist zal tijdens dit onderzoek uw tandvlees een cijfer (DPSI- score) geven. Dit is afhankelijk van de ruimtes (pockets) tussen de tanden en kiezen.

Behandelplan
Voordat wij beginnen met behandelen maken wij een behandelplan. Dit wordt met u besproken en alle geplande verrichtingen worden aan u uitgelegd. Wij zullen met u de te verwachte kosten overleggen. Heeft u een tandartsverzekering, dan zal een groot deel van de kosten door de zorgverzekeraar vergoed worden.

Behandeling
Preventieve gebitsreiniging.
Indien er sprake is van tandsteen en tandplak zullen wij gericht advies en instructie geven, tevens wordt uw gebit professioneel gereinigd.
Pas als de mondhygiëne goed is, heeft de behandeling blijvend effect. Na het reinigen wordt het gebit gepolijst voor een lekker glad en schoon gevoel. 

Ernstige tandvleesproblemen.
Als er uit het mondonderzoek gebleken is dat er sprake is van een gevorderde tandvleesontsteking (parodontitis) zullen er meerdere afspraken met u ingepland worden.

Evaluatie
De eerstvolgende afspraak is een evaluatie over de tandvleesbehandeling die wij hebben uitgevoerd. Dit kan na 3 of 6 maanden zijn. Dit is afhankelijk van de situatie in de mond.  Tijdens deze afspraak wordt er gekeken of de behandeling goed is aangeslagen en of u de instructie hebt opgevolgd. Ook zullen we controleren op tandsteen en tandplak en dit verwijderen en waar nodig u aansturen met de verzorging.

Maak een afspraak

    Uw informatie
    Eventuele opmerkingen