Anthony Fokkerweg 80, 1223 NG, Hilversum

Wij helpen u op weg naar en schone en gezonde mond
Maak een Afspraak

Your perfect smile is a click away!

Ouderen

(H)oud de mond gezond

Wees welkom in onze praktijk waar de patiënt centraal staat en wij de tijd nemen.

Mondgezondheid is belangrijk voor iedereen. Het is van cruciaal belang voor de algemene gezondheid. Ook voor ouderen is het heel belangrijk om de mondhygiënist en de tandarts te kunnen blijven bezoeken. En dat zij ondersteuning krijgen bij hun dagelijkse mondverzorging als dat nodig is.

We worden steeds ouder en behouden bovendien steeds langer het eigen gebit, wat goed is want een eigen gebit heeft een grote meerwaarde. Mensen met eigen tanden en kiezen kunnen over het algemeen beter kauwen en hebben meer zelfvertrouwen in sociale interactie dan met mensen met een prothese of veel ontbrekende tanden en kiezen.

De helft van de thuiswonende zorgafhankelijke ouderen heeft een slechte mondgezondheid. Ze kunnen vaak niet meer goed poetsen, ze zijn vaker geneigd wat zoets te eten en gebruiken veel medicijnen die voor een droge mond kunnen zorgen. Daardoor ontstaat een grotere kans op gaatjes en ontstoken tandvlees.

Ontstekingen in de mond hebben een negatieve invloed op de algemene gezondheid. Bekend is de relatie met :

  • diabetes
  • hart- en vaatziekten
  • ziekte van Parkinson
  • dementie

De oorzaak van een slechte mondgezondheid bij ouderen is dat ze moeite hebben met de dagelijkse mondverzorging en laten een bezoek aan de tandarts en mondhygiënist versloffen uit angst, mobiliteitsproblemen of een financiële drempel.

Laat dit geen drempel voor u zijn en wees welkom in onze rolstoeltoegankelijke praktijk!

Samen op weg naar een gezonde mond!

Maak nu een afspraak!